Recensie "De jacht op de Air-Sitter"

Jan is een 16-jarige jongen met grote interesse voor luchtvaart. Hij leest er veel over en alle artikelen uit tijdschriften en kranten plakt hij in. Dan wordt een wedstrijd georganiseerd door het lucht- en ruimtevaartcentrum, met als opdracht het schrijven van een werkstuk. Die mogelijkheid grijpt Jan aan om te laten zien wat hij in huis heeft.

Nieuws

Recensie "Het Yogische Pad"

Hoe kun je het yogische pad effectief bewandelen en antwoorden vinden op vragen over de essentie van het bestaan? Verschillende vormen van yoga komen aan bod. De bekendste vorm is oefening van houdingen en beheersen van ademhaling, maar deze fysieke vorm is slechts één aspect van yoga. De niet-fysieke vorm, waar dit boek over gaat, is een denkrichting vanuit het Hindoeïsme.

Nieuws

Recensie "Jan"

Tussen tientallen verschenen boeken over zelfdoding is dit boek het tweede waarin een mens vanaf zijn kindertijd niet wil leven. De hoofdpersoon Jan is ongelukkig vanaf het moment dat hij naar de basisschool moet. Hij houdt alleen van zijn moeder. Al heel jong verlangt hij naar de dood en op een gegeven moment praat hij daarover openlijk met zijn oudere broer René en zelfs met zijn ouders.

Nieuws

Recensie "Edelweis onder de vulkaan"

In dit boek doet de auteur verslag van zijn tweede grote vakantietoer door Indonesië. De eerste toer bracht hem op Sumatra, Java en Bali, beschreven in 'De brommer met bami' (2018)*. Een vijftal jaren later bezocht hij met een groepsreis de Sunda-eilanden (Bali, Lombok, Sumbawa en Flores) en de tussenliggende Komodo- en Gili-eilanden. De verkenning per eiland begint ...

Nieuws

"Recensies "Ontkleed niet naakt staan"

Op zondag 31 maart 2019 viert Pierre Valkering zijn 25 jarig ambtsjubileum als priester in de Vredeskerk in Amsterdam. Aan het eind presenteert hij een boek over zijn leven waarin homoseksualiteit een belangrijke rol speelt. Maandag 1 april reageert het bisdom Haarlem-Amsterdam en schorst hem tijdelijk als priester. Die dag, en in de dagen daarna is priester Valkering volop in het nieuws, online, in kranten en op televisie.

Nieuws

Recensie "Chuck was in Den Haag"

Het leven van straatmuzikant Chuck Deely is vereeuwigd in een boek. Schrijfster Ineke Bosman voerde vele gesprekken met het Haagse icoon en met mensen die hem goed kenden. Zaterdag wordt het boek 'Chuck was in Den Haag' uitgegeven. 'Het mooiste stuk van het boek is zijn liefdesverhaal. Dat was de leidraad van zijn leven. Het was heel mooi.'

Nieuws

Recensie "Marinebrieven"

Marinebrieven is de autobiografische roman over de marinetijd van auteur Pieter Keiman. Hij diende bij de Koninklijke Marine van eind 1982 tot begin 1987, een tijd die werd gedomineerd door de Koude Oorlog.

Nieuws

Recensie "Ik wou dat ik zo zwemmen kon"

Het boekje 'Ik wou dat ik zo zwemmen kon' is bestemd voor de jeugd, maar het bundeltje met gedichten over poezen stemt ook volwassenen blij. Inez van Leeuwen schreef de gedichten en maakte de foto's. Ze hoopt met het werkje haar liefde voor taal op kinderen over te brengen. "Taal is enig. Goed communiceren is zo belangrijk. En dat is taal."

Nieuws