Joodse mensenoffers ter ere van Allah op 7 oktober 2023 leidde tot de zoveelste Godsdienstoorlog tussen het grondpersoneel van de Eeuwige en Allah


Nederlands | 08-05-2024 | 99 pagina's

9789493364202

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 16,00


 

   Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50
Afzender gedefinieerd

De directe aanleiding van dit schrijven is de oorlog die ontbrandde tussen Hamas en Israël, toen er vanuit de Gaza op Israëlisch grondgebied een pogrom plaatsvond.
Ik ga er van uit dat hier sprake is van een godsdienstoorlog, hoewel het lijkt dat het een oorlog is om territorium, alleen. Het is een oorlog waarbij wereldwijd zowel joden, als christenen en moslims betrokken zijn omdat hier sprake is van joods heilig land, christelijk heilig land en islamitisch heilig land.
Wil er ooit vrede komen in dit gebied, zouden de religieuze leiders van jodendom, christendom, die toch geloven in de kracht van het gebed, gezamenlijk een vredesgebed dienen op te stellen en hun medegelovigen oproepen om wereldwijd, doorlopend, gezamenlijk eensgezind dit gebed te bidden en te zingen.
Ik geloof dat een rechtvaardige vrede voor alle betrokkenen er alleen kan komen wanneer er een twee staten oplossing komt en hij verwijst naar de novelle: De Staat Palestina uitgeroepen 14 mei 2048, uitgegeven door uitgeverij Gopher www.gopher.nl in 2009.
De twee staten oplossing is alleen realiseerbaar als beide partijen dat willen. Het zal een moeilijk proces zijn, omdat zowel binnen de joodse gemeenschap, de christelijke gemeenschap als de islamitische gemeenschap de meningen sterk verdeeld zijn. De verdeeldheid tussen jodendom, christendom en islam en daarbij de interne verdeeldheid bij alle drie de godsdiensten is diep beschamend. Het kost duizenden en duizenden mensenlevens die geofferd worden als welriekend offer hetzij geofferd aan de Eeuwige, God, dan wel Allah. Je houdt het werkelijk niet voor mogelijk dat godsdienst zo wreed en onmenselijk kan zijn, onder het motto: wij doen de wil van de Eeuwige, God dan wel Allah.

Details

EAN :9789493364202
Auteur: 
Uitgever :u2PI BV
Publicatie datum :  08-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :145 mm
Breedte :210 mm
Dikte :9 mm
Gewicht :290 gr
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :99
Keywords :  israel palestina