Rollenspel


Nederlands | 10-01-2024 | 406 pagina's

9789493364066

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 25,00


 

   Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50
Beschrijving

Rosemarijn Milo heeft inmiddels twee verhalenbundels over Frankrijk en vier historische romans op haar naam staan. Nu heeft ze haar eigen historie, herinneringen uit een lang leven, aan het papier toevertrouwd. Zij beschrijft de vele rollen die ze zowel in haar persoonlijke als in haar beroepsleven heeft gespeeld; altijd meerdere tegelijk en in talloze combinaties. De hoogtepunten gaan hemelhoog, de dieptepunten zijn afgronden. De zoektocht in een leven waaraan ze zich 'met onvoorwaardelijkheid heeft blootgesteld'. De schrijfster levert het  beste bewijs dat de werkelijkheid de verbeelding in rijkdom verre overtreft. Ze beschrijft die werkelijkheid met overgave en precisie. Soms speels, altijd fascinerend. De lezer zal zich afvragen welke romanschrijver dit leven had kunnen bedenken.

Recensie/Quote

Bazarow, 1 mei 2024
Recensent: Jan Stoel

Het is smullen van feitjes die betrekking hebben op mensen die je kent. Zo zat Rosemarijn op het Vossiusgymnasium in de klas bij Rogier van Otterloo, Awraham Soetendorp en Edwin Rutten: “Ik maakte voor de helft van de klas het huiswerk tegen beloning van kersenbonbons. Edwin Rutten profiteerde daar het meeste van.” Milo bekritiseert de onzorgvuldigheid van de advocatuur/rechtspraak, een doorn in haar oog. Ze reflecteert op zichzelf: “Ik zit wel altijd met mijn snufferd in andermans al dan niet doffe ellende – is goed om je eigen sores wat te relativeren.” Qua taal valt er veel te genieten. Zoals deze vergelijking van een harp met mensen: “Naarmate een harp groter, duurder, geavanceerder is, moet hij vaker worden bijgestemd. (Wel eens tijdens een concert een harpist geobserveerd?). Wij mensen zijn in muzikaal opzicht met die harpen te vergelijken; in alle soorten en maten. De ene soort muziek raakt de ene snaar, de andere weer een andere. Soms resoneert het helemaal niet; de snaar ontbreekt of is er niet meer, geknapt!”

Rollenspel is voor Milo zelf een helend werk geworden. Ons inspireert het. Het laat zien wat doorzetten, geloof in je zelf en veerkracht kunnen betekenen. Ze geeft in deze autobiografie een evenwichtig beeld van haar leven. Rosemarijn Milo: wat een verhaal, wat een vrouw, wat een auteur!

 

Lees de hele recensie op https://bazarow.com/recensie/recensie-rollenspel-herinneringen-uit-een-doolhof/

Details

EAN :9789493364066
Auteur: 
Uitgever :U2PI BV
Publicatie datum :  10-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :148 mm
Breedte :210 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :500 gr
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :406