Fiori Musicali in de Hortus Musicus

Over componisten, hun muze en merkwaardige muziekstukken

ISBN:  9789493299122
Publicatiedatum:   04-08-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  101

  Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50

Als u dit boekje Fiori musicali openslaat, gaat u dwalen door de tuin der muziek, waarin u allerlei soorten bloembedden zult vinden; het is een vreemde collectie aan bloemen, die daar met hun kleurenpracht, in een verbazingwekkende verscheidenheid, afkomstig uit allerlei landen en tijden, staan te pronken. Er zijn natuurlijk bloemen bij die u kent, maar het kan zijn dat er een aspect belicht wordt dat u misschien onbekend is.
Ook zijn er bloemen die vele jaren in het verborgene gebloeid hebben, maar pas laat tot nieuw leven zijn gewekt. Zo zijn er bloemen afkomstig uit een kloostertuin in het Brabantse land, die daar enige eeuwen geleden in de Zuidelijke Nederlanden in het verborgene hebben gesluimerd, waarvan het bestaan pas in de jaren 80 van de vorige eeuw onthuld is. 
Er zijn ook bloemen die de componist Georg Friedrich Haendel uit andermans tuinen heeft geplukt en in zijn eigen tuinen heeft geplant, hij was ook een veelvuldig gebruiker van zijn eigen bloemenoogst.  Dat deed bij voorbeeld Johann Sebastiaan Bach ook: bloemen plukken in zijn eigen tuin en in die van zijn collegae om ze om te vormen tot nieuwe producten.
We komen ook langs bloemen, die door verschillende componisten aan hun dierbare dames in bewondering zijn aangeboden.
Er is van alles wat. 
U zult misschien verward raken door de veelkleurigheid en de bontheid van al die boeketten die geplukt worden, maar daarmee wordt eentonigheid vermeden.
Hopelijk bent u nieuwsgierig geworden om aan de wandelingen door de muziektuin te beginnen. U kunt natuurlijk ook maar enkele bloemen plukken; dan bewaart u de rest voor later.
Ik wens u veel plezier met het bloemen plukken in muziekland. Ik hoop dat de kennismaking met zaken en personen die de achtergrond van sommige muzikale bloemen vormen bij zal dragen aan het genieten van de muziek. Misschien luistert u dan met nog meer genoegen en verbazing naar het wonder dat muziek heet. 
 

  ISBN: 9789493299122
  Auteur: 
  Uitgever: U2PI BV
  Publicatiedatum:   04-08-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 120 mm
  Breedte: 180 mm
  Dikte: 9 mm
  Gewicht: 200 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 101
  Trefwoorden:   muziekgeschiedenis