De man die zichzelf werd


Nederlands | 15-06-2022 | 384 pagina's

9789493240957

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,95


 

   Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50
Beschrijving

Dus u denkt dat uw zelfbeeld wel klopt?
Dat u een geweldige baas bent, een uitstekende teamleider of een eersteklas medewerker?
Dat u een prettige buurtgenoot bent, een fantastische vriend of vriendin, een leuk familielid?
Dat u een fijn clublid bent op wie nooit tevergeefs een beroep wordt gedaan?
Kortom: een gerespecteerd en gewaardeerd mens?
Als dat is wat u denkt…
…dan lijkt u verdacht veel op Godfried van Echten, directeur-eigenaar van een scheepswerf, een man van kaliber en de hoofdpersoon van dit boek. Die dacht dat namelijk ook en straalde dat aan alle kanten uit.
Totdat hem twee korte vragen werden gesteld, twee simpele vragen die aanleiding werden voor een lange, psychologische strijd. Vragen ook die leidden tot een gevecht met de vragensteller en tot een gevecht met zichzelf.
In dit verhaal beschrijft de auteur op spannende wijze hoe deze confrontatie verloopt. Godfried van Echten blijft daarin de directeur-eigenaar van de scheepswerf, maar dat is dan ook het enige dat nog herkenbaar aan hem is…

Recensie/Quote

'We bouwen schepen' - Deze 'missie' van de Koninklijke Eerste Nederlandse Scheepsbouw Industrie voldeed sinds generaties. Directeur-eigenaar Van Echten heeft de patriarchale structuren van zijn vader overgenomen. Het familiebedrijf zit nu in de problemen en toch zijn initiatieven van nieuwe stafleden voor essentiële  veranderingen tot mislukking gedoemd. En dan verschijnt ook nog ene De Boer van MacKenzie & Ross Consultancy en wil een onderzoek verkopen. Na hoog spel van beide kanten gaan ze een weddenschap aan met een bedrijfsscan in de hoofdrol. De uitslag is vernietigend. Van Echtens gevecht met zichzelf heeft impact op bijna alles in zijn leven – en op dat van anderen …

Frans Pieters (pseudoniem Peter Frantz) heeft niet alleen een managementboek 'voor iedereen' gepresenteerd maar ook een prachtige psychologische roman. Ter leering ende vermaeck -  zo staat het in de epiloog. En zo is het!

Claudia Christ-Panknin

Details

EAN :9789493240957
Auteur: 
Uitgever :U2PI B.V.
Publicatie datum :  15-06-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :145 mm
Breedte :210 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :450 gr
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :384