De speurhond

Praktische tips om honden op te leiden in het speuren volgens de FCI-IGP regels

ISBN:  9789493240889
Publicatiedatum:   02-03-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  87

  Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50

Vaak hoor je dat er vele wegen naar Rome zijn, vele manieren om je doel te bereiken. Dat is ook zo in het opleiden van honden in het speuren volgens de regels van het IGP. In dit boek heb ik mijn “weg naar Rome”, mijn manier waarop ik honden het speuren volgens het FCI-IGP regelement aanleer beschreven.
Mijn manier is ontstaan gedurende ongeveer 45 jaar hondensport met een grote passie voor het speuren. Door veel te kijken, luisteren, vragen en videofilms over speuren te bekijken, maar ook door eigen ervaringen heb ik een methode ontwikkeld waarmee ik vaak tevreden ben met het resultaat. Ik heb ook geleerd dat je niet dezelfde methode voor elke hond kunt gebruiken. Elke hond is een individu met eigen vaardigheden en een eigen manier van leren. Ook is er bij honden een verschil in de mogelijkheid om de manier waarop het gevraagde wordt opgenomen en uitgevoerd. Natuurlijk kunnen alle honden in principe minimaal het speuren volgens de regels van het IGP aanleren en uitvoeren, maar volgens mij is er ook bij honden een verschil in de mogelijkheid om het speuren maximaal te kunnen uitvoeren zoals wij dat van ze vragen. Gedeeltelijk is dat een resultaat van de gevolgde opleiding en gedeeltelijk afhankelijk van de mogelijkheden van de betreffende hond. Niet elke hond hoeft Nederlands of Wereldkampioen
te worden, maar samen met zijn geleider, kunnen ze ontzettend veel plezier beleven aan het opleiden in het speuren. Belangrijkste daarbij is het samen, op een diervriendelijke manier voor de hond, plezier hebben in de trainingen voor het speuren. De behaalde resultaten zijn een optelsom van de manier van opleiding en samenwerken met de hond in de trainingen.
Ik wens u veel leesplezier en mogelijk kan dit boek een kleine bijdrage leveren aan de opleiding van uw hond..

  ISBN: 9789493240889
  Auteur: 
  Uitgever: Frans Jansen
  Publicatiedatum:   02-03-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 148 mm
  Dikte: 7 mm
  Gewicht: 250 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 87
  Trefwoorden:   speurhond