ISBN:  9789493240827
Publicatiedatum:   17-02-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  163

  Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50

Rotterdam, voorjaar 2011. Eva bezoekt haar moeder dagelijks in een verpleeghuis tot er iets opmerkelijks gebeurt. Onverwachts heeft moeder zich in stilzwijgen gehuld. Via monologen die Eva tegen moeder afsteekt, middels de herinneringen die Eva overstelpen en door de gesprekken die ze met anderen voert, leren we Eva’s situatie kennen. Niet lang geleden heeft ze door een ongeluk haar man en dochter verloren en nu zit ze met een zwijgende moeder. Plotseling verlaat moeder haar zwijgen, gedraagt zich als vanouds en doet alsof er niets is gebeurd.
Eva gelooft dat moeders zwijgperiode met een geheim te maken heeft. Ze besluit op onderzoek te gaan om dat geheim te onthullen. Dat doet ze door, samen met moeder, aan het stamboomproject te gaan werken. Ze denkt dat ze, als ze in moeders verleden gaat graven, erachter gaat komen. Maar het project mislukt. Moeder raakt in de ban van de perikelen van haar verre voorouders en is doof voor Eva’s pogingen om over het recente verleden te praten. Nogmaals heeft moeder zich van Eva verwijderd. Eva raakt verward, angstig en van haar werkelijkheid vervreemd. Als antwoord hierop gaat ze in verzet.

Machteloosheid is het thema van dit boek. De mens die geconfronteerd wordt met gebeurtenissen waarop hij geen invloed heeft, maar die zijn leven beïnvloeden en bepalen.

Een roman over een complexe moeder-dochterrelatie en de machteloosheid die een mens kan ervaren bij ongrijpbare gebeurtenissen in het leven. Eva's moeder woont in een verpleegtehuis. Van de ene op de andere dag hult zij zich in stilzwijgen - haar dochter maakt zich zorgen, en probeert de oorzaak van deze sprakeloosheid te achterhalen. Ook als moeder weer begint te praten, lijkt Eva echter geen toegang te krijgen tot wat er echt aan de hand is. Eva voelt zich angstig, raakt van haar werkelijkheid vervreemd, en
besluit in verzet te gaan. 'De bekentenissen van Koe' is geschreven in een eigen, filosofisch-literaire stijl en is geschikt voor een breed lezerspubliek. Betty Wulfson (1946) studeerde architectuur en filosofie en heeft in Argentinië, Israël en Nederland gewoond. In 2000 debuteerde zij als schrijver.

juli 2022 NBD Biblion

  ISBN: 9789493240827
  Auteur: 
  Uitgever: U2PI B.V.
  Publicatiedatum:   17-02-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 250 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 163
  Trefwoorden:   machteloosheid