Hoe vroeger anders werd

de mens - het beroep - het landschap

ISBN:  9789493240438
Publicatiedatum:   28-07-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  250

  Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50

Op zoek naar het verhaal achter haar ‘Gelderse identiteit’ verliest Ingrid Maan zich in het archief van haar vader, die uitgebreid het familieverleden heeft onderzocht en een fotoarchief achterliet met nog nooit eerder afgedrukte negatieven. In haar boek Hoe vroeger anders werd beantwoordt de schrijfster de vraag die haar vroeger op het platteland gesteld werd: ‘Keind, van wie bin jij d’r eentje?’. Ze neemt de lezer mee in de voetsporen van haar ouders, die in Culemborg opgroeiden in tijden van economische crisis, oorlog, herwonnen vrijheid en nieuwe welvaart.
Ze schetst het beeld van de mens en zijn beroep in een veranderend landschap. De beroepen die haar familieleden uitoefenden, waren verbonden aan het landschap en gerelateerd aan de sociale omstandigheden uit die tijd. De manier waarop de mensen woonden en leefden, schetst een stukje geschiedenis van een streek die zich kenmerkt door het boerenlandschap, het water van de rivier de Lek en de Betuwse klei met de geur van kersen en hooi. In haar boek wordt een tijdbeeld neergezet dat gaat over de landschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen tot in de jaren zestig van de vorige eeuw, die bepalend zijn geweest voor het landschap zoals we dat nu kennen en de vragen die we ons daarbij stellen voor de toekomst.
Het levensverhaal van haar ouders volgt u tot 1965, het moment waarop het jonge stel vanwege het werk, van het platteland naar de grote stad moest verhuizen. Daar werd alles anders. Twee Geldersen verdwaalden naar het Westen, maar in hun hart bleven ze kinderen van het Gelderse platteland.

  ISBN: 9789493240438
  Auteur: 
  Uitgever: U2PI B.V.
  Publicatiedatum:   28-07-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 170 mm
  Breedte: 240 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 600 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 250
  Trefwoorden:   Culemborg