De Soldaat achterna

Op avontuur met Erik Hazelhoff Roelfzema

ISBN:  9789493240230
Publicatiedatum:   19-11-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  212

  Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50

Wat gebeurde er met de Soldaat van Oranje na de oorlog? Carel Erasmus raakte gefascineerd door het onstuimige leven van Erik Hazelhoff Roelfzema, en stelde zichzelf een schijnbaar onhaalbaar doel: een documentaire maken over Nederlands grootste oorlogsheld. Wat volgt is een avontuurlijke ontdekkingstocht die hem samen met Floris Meinardi de hele wereld over brengt, van Surabaya tot Las Vegas, van Australië tot Hawaï. 
Erasmus beschrijft meeslepend hoe hij Erik en andere prominenten voor de camera krijgt op de meest uiteenlopende locaties, van een radiostudio op Hawaï tot een receptie met het Koninklijk Huis. Meer en meer komt ‘Operatie Ambon’ in beeld, Eriks geheime missie uit 1950, om de Molukken te hulp te schieten in hun strijd voor onafhankelijkheid. Tien weken na het interview op Hawaï overlijdt Erik.
Maar als Erasmus en Meinardi een geheim rapport ontdekken over Missie Ambon, en een aantal voormalig geheim agenten opzoeken die Missie Ambon van dichtbij meemaakten, volgt een hele andere kijk op ‘Operatie Ambon’. Infiltratie van de bvd, wapensmokkel en andere geheime operaties tonen een veel grootschaliger rol van Erik dan hij zelf ooit heeft willen toegeven. 

  ISBN: 9789493240230
  Auteur: 
  Uitgever: U2pi BV
  Publicatiedatum:   19-11-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 205 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 300 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 212
  Trefwoorden:   soldaat van oranje Erik Hazelhoff Roelfzema