ISBN:  9789087599195
Publicatiedatum:   13-05-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  293

  Beschikbaar

  Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

  Gratis geleverd in Nederland vanaf € 12,50

Zijn goedbetaalde baan biedt hem weliswaar de gelegenheid als een goddeloos heerschap te leven, maar de geneugten worden alsmaar meer overwoekerd door gevoelens van onvrede.

Hij besluit te vertrekken naar Moskou, met het excuus daar Russisch te willen studeren, in werkelijkheid vooral om zichzelf te herontdekken. Geen eenvoudige opgave, want ook in Moskou geeft hij zich met graagte over aan de oppervlakkige verleidingen die de stad voor hem te bieden heeft.

Dit verandert wanneer hij een Moskouse dame ontmoet, op wie hij halsoverkop verliefd raakt. Zij kiest echter voor haar carrière en laat hem in eenzaamheid achter, waarop hij beslist te vertrekken naar onbekendere Russische oorden. Tal van Russinnen en een enkele Rus nemen hem op sleeptouw en tonen hem de variëteit van dit immense land.

De drang naar de grote stad doet hem terugkeren naar Moskou, waar hij in een relatie belandt, waarin liefde, onbegrip en haat elkaar met onregelmatige tussenpozen afwisselen. Zich realiserend dat deze verhouding gedoemd is te mislukken, besluit hij wederom te vertrekken.

Nabij het Bajkalmeer, ontmoet hij Ksusha, een Russisch spiegelbeeld van hemzelf. Wanneer hij samen met haar de Oudgelovigen bezoekt in Erzhey vindt hij zelf het antwoord hoe om te gaan met de alle-daagse werkelijkheid.

De weg naar Erzhey / Abraham Hulzebos. - Den Haag : U2pi, 2020.

Hij heeft genoeg van zijn inhoudsloos leven. Dat hij in zijn relatie niet sterker voor zijn belangen is opgekomen. Dat anderen de regie over de opvoeding van zijn zoon in handen nemen, en hem het recht ontzeggen om contact met hem te houden, weegt. Om afstand te nemen en alles op een rij te zetten, vertrekt hij op reis. Hij doorkruist het prachtige Rusland. Hij slaagt er niet in om stil te staan bij de essentie van zijn vertrek en verzeilt van de ene relatie in de andere. Tot hij iemand ontmoet die hem op het pad zet van de zelfkennis, en hem kracht geeft zijn eigen leven weer in handen te nemen. De auteur heeft een aangename schrijfstijl. Het personage deelt wat in hem leeft, dat maakt identificatie makkelijk. De passie van de auteur voor Rusland komt op een bijzondere manier tot uiting. Met expressie en inlevingsvermogen beschrijft hij enorme tegenstellingen. Met passie geeft hij inkijk in geschiedenis, schoonheid van monumenten en landschappen. Een mooi autobiografisch debuut. 

Kennismaken met de auteur kan op https://abrahamhulzebos.com/nl/.

Recensent: Geert Vandamme

  ISBN: 9789087599195
  Auteur: 
  Uitgever: U2pi BV
  Publicatiedatum:   13-05-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 145 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 300 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 293
  Trefwoorden:   rusland