De brommer met bami

Indonesië: Sumatra, Java, Bali

ISBN:  9789087598259
Publicatiedatum:   12-12-2018
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  232

  Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50

In De Brommer met bami volgen we Jan Boonstra op een rondreis door de drie bekendste Indonesische eilanden: Sumatra, Java en Bali.We maken er kennis met de ‘adat’: de aloude, maar ondanks kerstening en islamisering nog steeds geldende, overlevering van leefregels ten aanzien van de maatschappij, je familie – en niet te vergeten je reeds overleden voorouders.

Met de schrijver lopen we door de straten van Bukittinggi – alwaar een docent Engels op onverantwoorde wijze zijn ambacht verloochent; door Bandung – waar kroketten, bokkenpoten en pindarotsjes herinneren aan lang vervlogen tijden; en door Yogyakarta – waar het onmogelijk blijkt een vriendelijke, desondanks opdringerige, neef kwijt te raken.

Ook krijgen we eindelijk te zien hoe de evenaar er precies uitziet, en staan we bij zonsondergang op de rand van Java’s beroemdste vulkaan. We belanden op een bruiloft, op een besnijdenisfeest en tussen een paar honderd mensen die het feest van een massacrematie aan het voorbereiden zijn.

De brommer met bami is een eerste kennismaking van de schrijver met wat wel ‘De Indische Archipel’ wordt genoemd. Echter, Jan Boonstra eindigt zijn verhaal met de constatering dat zijn eerste bezoek aan de regio zeker een vervolg gaat krijgen.

  ISBN: 9789087598259
  Auteur: 
  Uitgever: U2PI B.V.
  Publicatiedatum:   12-12-2018
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 320 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 232