Dodelijk toeval


Nederlands | 22-05-2018 | 335 pagina's

9789087595999

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,95


 

   Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50
Afzender gedefinieerd

Jane, de hoofdpersoon uit dit spannende boek van Peter Frantz, is een adoptiekind van een echtpaar uit Zoutelande, de Zeeuwse Rivièra. Haar jeugdjaren brengt ze in betrekkelijke rust door op het mooie eiland Walcheren. Na haar middelbare schooltijd gaat ze aan de slag bij een plaatselijke makelaar. Tijdens haar werk ontmoet ze op een dag een klant, de jonge Duitser Thibault-Karl Müller. Die ontmoeting en al wat daarna volgt zet haar tot die tijd zo rustig voortkabbelende bestaan in meer dan één opzicht volledig op z'n kop. Er volgt een vurige romance en er is het vooruitzicht op een lang en gelukkig leven aan de zijde van deze Thibault-Karl.
Zo gaat het echter niet. Thibault-Karl blijkt deel uit te maken van de Duitse elite-club die er op uit is om de vernederende gevolgen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog ongedaan te maken. Deze elite-club wil, na het mislukken van alle eerdere pogingen, Duitsland de hegemonie over Europa laten heroveren om daarmee een dominante speler op het wereldtoneel te worden. Men is vast overtuigd van het welslagen van dat voornemen en stippelt een strategie uit waarbij geen enkel middel wordt geschuwd.
Wat Jane, als slachtoffer van dit geheime genootschap, meemaakt is bizar en wordt boeiend beschreven. De lezer wordt in een sneltreinvaart meegenomen over een groot deel van de aardbol: Van Friesland, waar het boek start, tot Zeeland, waar Jane in beeld komt; en van het Duitsland van Thibault-Karl, telg uit een vooraanstaand geslacht met een bepalende invloed op Duitslands verleden en heden, tot Zuid-Amerika, waar het verhaal van Thibault-Karl in een aaneenschakeling van even bizarre gebeurtenissen eindigt.
Hoewel het boek zich afspeelt tegen de achtergrond van historische namen, plaatsen en gebeurtenissen is de verhaallijn fictief en voortgesproten uit de fantasie van de auteur. Frantz laat echter zien dat fictie en werkelijkheid heel dicht bij elkaar liggen. Hij geeft zijn verhaal een indringende inbedding in onze hedendaagse tijd mee, die het besef oproept dat waan en werkelijkheid nog steeds hand in hand kunnen gaan. Dit alles wordt omkaderd met de belevenissen van de mooie jonge vrouw Jane, die met intense wilskracht dat wat haar is aangedaan te boven komt en daar op haar manier mee afrekent.

Details

EAN :9789087595999
Auteur: 
Uitgever :U2pi B.V.
Publicatie datum :  22-05-2018
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :145 mm
Breedte :210 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :360 gr
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :335