Openbaring van Johannes

vertrouwen en verlangen: hoop voor de wereld

ISBN:  9789087595012
Publicatiedatum:   17-05-2018
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  410

  Beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd in Nederland vanaf € 17,50

De "Openbaring van Johannes" is geschreven door een Jood en voor mensen die in hun leven voor Jezus hebben gekozen. In een tijd dat het Romeinse rijk heerste over grote delen van de toenmalig bekende wereld. De Christenen van het eerste uur hadden het niet gemakkelijk. Voor hen is dit boek in de vorm van een brief bestemd. Om hen te troosten en te bemoedigen. 
Dit Bijbelboek bevat voor de mensen die leven in het 'hier en nu' een boodschap van hoop gebaseerd op enerzijds de zekerheid dat met de dood en opstanding van Jezus de overwinning is behaald en anderzijds de verwachting in en het verlangen naar een eeuwig leven bij God en het Lam. De "Openbaring van Johannes" is een voortzetting van het paasevangelie. De bevrijding van de mens tijdens het leven uit de dood en de opstanding tot een geestelijk leven nu in Gods koninkrijk en een eeuwig leven in de vernieuwde schepping (een nieuwe hemel en een nieuwe aarde). 

Deze boodschap wordt verteld ('horen') in een taal vol beelden en getallen ('zien'). De gebeurtenissen spelen zich niet chronologisch in de tijd af. De boodschap herhaalt zich steeds weer in processen die gelijktijdig en cyclisch plaatsvinden. Daarbij lopen verleden, heden en toekomst vaak door elkaar. 
Dwars door het verhaal vindt een viering plaats in de hemel vanwege de vreugde over de overwinning die is behaald. Vanuit de hemel krijgen we een beeld van Gods heilsgeschiedenis met de mensen op aarde waarbij aan ons iedere keer de ruimte wordt geboden het aanbod van Gods liefde uit genade te aanvaarden. Geen angst, maar vreugde is de boventoon in dit Bijbelboek. Vreugde in het leven nu. De "Openbaring van Johannes" is een geloofsboek, een spiritueel boek over het leven op aarde midden tussen de bedreigingen van het kwaad veroorzaakt door mensen.

  ISBN: 9789087595012
  Auteur: 
  Uitgever: U2pi B.V.
  Publicatiedatum:   17-05-2018
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 165 mm
  Breedte: 240 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 825 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 410