ISBN:  9789087592592
Publicatiedatum:   01-03-2012
Formaat:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  210 mm
Breedte:  145 mm
Dikte:  10 mm
Gewicht:  384 gr
Aantal bladzijden:  237

  Beschikbaar

  Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

  Gratis geleverd in Nederland vanaf € 12,50

De media houden ons vrijwel dagelijks op de hoogte van de opwarming van de aarde, ons milieu, onze energievoorziening en de precaire situatie van onze economie. Precies over deze onderwerpen gaat dit actuele boek.
Voor deze problemen liggen de oplossingen niet voor het oprapen. En als die oplossingen er wel zijn dan zijn ze zeker niet gratis. Integendeel, er is heel veel gemeenschapsgeld mee gemoeid. Dat loopt in de vele miljarden euro's.
Kernvraag in dit boek is of dat vele geld dienstig kan zijn om onze economie te laten groeien. Die groei is nodig om uit het slop te komen. Wat doet de overheid? Zijn de problemen wel zo groot als algemeen wordt aangenomen? Is het beleid van de overheid effectief of wordt er geld verspild? 
Het beantwoorden van deze vragen is geen eenvoudige opgaaf. Dat komt omdat er op veel terreinen een gebrek aan kennis bestaat. Waar dat zo is kan iedereen claimen de waarheid in pacht te hebben. Met gevolg dat partijen elkaar in de haren vliegen.
De werkelijke kosten van het overheidsbeleid worden niet graag openbaar gemaakt. Zo ook is er te weinig aandacht voor de mogelijkheden om op deze kosten te bezuinigen. 
De doorsnee burger heeft op dit beleid geen invloed. Een aantal organisaties, die vaak veel subsidies opstrijken, des te meer. 
Dit boek biedt antwoorden en oplossingen. 

Prof. dr. Pieter Lukkes is emeritus hoogleraar economische en sociale geografie, Rijksuniversiteit Groningen. Daarvoor was hij directeur van een maatschappij voor projectontwikkeling in Utrecht. Nog eerder was hij planoloog in dienst van de provincie Fryslân

  ISBN: 9789087592592
  Auteur: 
  Uitgever: U2pi B.V.
  Publicatiedatum:   01-03-2012
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 145 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 384 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 237